Over ons

1945

Direct na de 2e wereldoorlog start Jac Philipsen op 16-jarige leeftijd zijn loopbaan als leerling auto-elektricien bij Matthijssen & van Santen in Tilburg.
Hier wordt de basis gelegd voor zijn passie voor de auto elektro want…

Zowel de voormalige bezetter als de geallieerde bevrijders lieten in die tijd een aanzienlijke vloot aan transportmiddelen achter van personenauto’s, vrachtwagens, grondverzetmachines, motorfietsen, binnenvaartschepen etc.

De vaak krakkemikkige transportmiddelen die her en der achtergelaten zijn worden gretig door ondernemers in diverse sectoren opgekocht en opgeknapt om ingezet te kunnen worden bij de wederopbouw van Nederland.

Volop werk aan de winkel dus, ook voor Jac Philipsen, die de handen vol heeft aan het repareren en reviseren van de elektrische systemen van deze voertuigen en vaartuigen.

1956

Jac Philipsen treedt in dienst bij een van de grootste motorenrevisie bedrijven van Nederland, Centrale Motoren Revisie (CMR) in Tilburg, waar hij een eigen afdeling runt op gebied van voer- en vaartuigelektro.

1964

Jac Philipsen start samen met CMR-collega Th. de Cock een eigen bedrijf: Technische Handelsonderneming Cophil bv, gespecialiseerd op het gebied van auto-elektro. Accu’s, startmotoren, dynamo’s….Een DYNAMISCH bedrijf dat voorziet in de behoeften van vele klanten in de automotive-, transport-, land/wegenbouw-, en maritieme sector e.v.a.

1978

Technische Handelsonderneming Cophil Tilburg komt volledig in handen van Jac Philipsen en wel onder een nieuwe naam: TECHNO SERVICE PHILIPSEN.

1979

Het bedrijf gaat geleidelijk over van vader op zoon;
Gerard Philipsen heeft het niet van een vreemde; Hij deelt de passie  van zijn vader voor auto-elektro en wordt bedrijfsleider.

1980

Een nieuwe specialisatie wordt toegevoegd met een dealerschap voor Eberpächer voer- en vaartuigverwarmingen.

1989

Techno Service Philipsen start een nieuwe activiteit als het fenomeen autotelefoon gemeen goed blijkt te gaan worden. Het specialisme bestaat uit levering en inbouw van autotelefoons als dealer voor PTT Telecom, (later KPN) en een dealerschap voor Nokia dat in die jaren een stormachtige opmars beleeft.

2000

Gerard Philipsen neemt het bedrijf van zijn vader Jac over en blijft zich specialiseren in alles op het gebied van voer- en vaartuigelektro.